لازم است بدانيد هر ماده غذايي که حاوي روغن و چربي باشد مستعد جذب بوهاي نامطبوع از محيط يخچال و فريزر يا از مواد غذايي ديگر است و چون خلالهاي منجمد سيبزميني با روغن، نيمهسرخ شدهاند براي جلوگيري از بوگرفتن آنها بايد از مرغ و ماهي و گوشت جدا نگهداري شوند و در صورتي که بسته آن باز شود بايد مابقي خلالها در نايلونهاي زيپي يا انواعي که قابليت گره خوردن دارند نگهداري شود.
براي ذوبکردن روغن خلالها هرگز از حرارت بالا استفاده نکنيد زيرا دماي زياد بلافاصله با سوزاندن روغن و بافت سطحي خلالها موجب تشکيل ترکيبات سمي آکريلاميدي در محصول ميشود. اين ترکيبات بر عضو سم زداي بدن يعني کبد تاثير سوء گذاشته و ريسک ابتلا به سرطان کبد را افزايش ميدهد.
خلالهاي منجمد سيب زميني را ميتوان به دو روش سرخ کردن در روغن يا طبخ در فر تهيه کرد که روش دوم ارجحيت بيشتري دارد.
هرگز براي سرخ کردن خلالها، از مابقي روغني که قبلا در آن مرغ و کتلت و شنيتسل و ناگت طبخ شده، استفاده نکنيد.
چون ترکيبات خارج شده از مواد گوشتي در تماس با روغن داغ دچار فعل و انفعالات ناسالمي ميشوند که در صورت مجاورت با خلالهاي سيبزميني که بافتي گياهي و خشک دارند بسرعت جذب خلالها شده و آنها را ناسالم ميکند.
هنگام خريد سيب زميني سرخ شده از اغذيه فروشيها به روغن مورد استفاده دقت کنيد که مواد غذايي ديگري در آن سرخ نشده باشد. روغن سيبزميني بايد به رنگ روشن، کمغلظت و مطبوع باشد و آثاري از دود و ترکيبات سوخته به جاي مانده از غذاهاي سرخ شده و کف در آن ديده نشود.
اگر خلال سيب زمينيها بوي تند و طعم سوختگي و کهنگي روغن داشت، بدانيد اين فرآورده به روش صحيحي سرخ نشده است و به دليل استفاده از حرارت بالا هنگام سرخ شدن خلالها، روغن سوخته و ميزان پراکسيد آن که ترکيبي سمي و سرطانزاست بالا رفته است. پس بيخيال خوردن آن شويد.
جام جم